Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ρόδια και άλλα......

   Οταν στέκεσαι μπροστά στον Η.Υ. κοιτάς την άδεια σελίδα και δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις την ανάρτηση, κάτι δεν πάει καλά. Θα το παλέψω κι αυτή τη φορά να βάλω τις τελευταίες μου κατασκευές και ας ελπίσω πως θα ξαναβρω την παλιά μου διάθεση.....
Καλή χρονιά σας είπα????? Δεν σας είπα κι ας έφτασε το καρναβάλι Εσείς φίλες μου θ' ανεβάζετε Βαλεντίνους, μάσκες και χαρταετούς κι εγώ θα σας δείξω τα χριστουγεννιάτικα ρόδια μου.
Εφτιαξα αρκετά φέτος αλλά τα έβαλα μόνο στο φέησμπουκ. Είναι τόσο πιο εύκολο.... Εφτιαξα και σπιτάκια αλλά δεν τα τελείωσα....

Ξεκινώ λοιπόν με τα ρόδια.

Αυτό το σχέδιο από θρακιώτικο κέντημα το έχω κεντήσει, το έχω ζωγραφίσει σε βότσαλο και ήρθε η ώρα να στολίσει και το ρόδι. Είναι από τα αγαπημένα μου σχέδια.....









Τα δύο τελευταία τα μεταμόρφωσα. Αλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός μου. Να χρησιμοποιηθούν σαν κορνίζες για ύφανση. Δηλαδή δύο μικροί αυτοσχέδιοι αργαλειοί από πηλό.
Ιδού λοιπόν η μεταμόρφωση




Ακόμα ένα μικρούλι ρόδι 

 ..... και ένα σπιτάκι από ξύλο το μοναδικό που τελείωσα....δώρο σε μία φίλη.

Εφτιαξα και μία κούκλα! Ετσι στα ξαφνικά με ξεσήκωσαν οι φίλες από την ομάδα "πανί με πανί". Ζήλεψα. Το ομολογώ.... Ετσι χωρίς πολλή  σκέψη σκάρωσα την Μπλου Το όνομα προήλθε φυσικά από τα χρώματα που επικρατούν στα μαλλιά και στο φόρεμά της αλλά και στα ονόματα που έχουν οι άλλες κούκλες της ομάδας. Δηλαδή η Σου η Λου η Ψου η Του!!! Μη γελάτε καλέ!!!! Ιδού το κορίτσι χωρίς πρόσωπο!!! Το επόμενο θα έχει και χαρακτηριστικά!!! Εξάλλου καρναβάλι έχουμε... αυτή δεν χρειάζεται μάσκα.... δεν θα την αναγνωρίσει κανείς


 Η πρώτη μου ανάρτηση για φέτος τελειώνει εδώ. Σας ευχαριστώ που είχατε την υπομονή να δείτε όλα αυτές τις δημιουργίες... ελπίζω να σας αρέσουν. Καλό βράδυ!!!

18 σχόλια:

  1. Είναι όλα φανταστικά!! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχεις κάνει κάτι που να μην μου αρέσει. Οι ιδέες σου, τα σχέδια, τα χρώματα όλα τέλεια!! Σήμερα ξεχωρίζουν τα ρόδια αυτοσχέδιοι αργαλειοί!! Είναι πολύ πρωτότυποι σαν ιδέα με πολύ όμορφα χρώματα!!Μπράβο Σταυρούλα μου!! Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Νανά!! Είχα πολύ καιρό ν' ασχοληθώ με το μπλογκ μου. Δυσκολεύτηκα ακόμα και ν' ανεβάσω φωτογραφίες. Πρέπει να ασχολούμαι συχνότερα... Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  2. πανεμορφα τα ροδια ...πολυ μου αρεσουν
    καλη συνεχεια Σταυρουλα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα θαύμασα τα ρόδια σου και στο φβ, αλλά εδώ τα ευχαριστήθηκα καλύτερα. Είναι πανέμορφα ... Μπράβο !!!! Πολύ ωραίες ιδέες και ωραία χρώματα !!!! Η κούκλα δε, αξίζει τον κόπο να συνεχίσεις γιατί είναι θαυμάσια !! Καλή εβδομάδα καλές αναρτήσεις στο μπλογκ φυσικά γιατί είναι απείρως καλύτερα απ το φβ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ράνια σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Οσο για την κούκλα σίγουρα θα ξαναπροσπαθήσω γιατί μου άρεσε η όλη διαδικασία. Η επόμενη δεν θα έχει μόνο όνομα αλλά και χαρακτηριστικά!!!....

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά Σταυρούλα και μαζί καλή Αποκριά!!! Όλα τα ρόδια σου είναι πανέμορφα, οι δε αργαλειοί σου εξαιρετικοί!!! Και το σπιτάκι είναι πολύ ωραίο...να μας δείξεις και τα άλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τις ευχές Μαριάννα μου!!! Τα σπιτάκια θα σας τα δείξω μόλις τα τελειώσω. Μόνο που θα περιμένετε λίγο γιατί δεν είμαι και πολύ γρήγορη....Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  5. τι ομορφιες ειναι αυτες!!!!τα ροδια σου εκπληκτικα ενα προς ενα!κ η κουκλα...κουκλιτσα ζωγραφιστη!!!
    καλη χρονια με υγεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίτσα καλησπέρα!! Χαίρομαι που σου αρέσουν τα ρόδια και η κούκλα! Είδα τις καταπληκτικές τούρτες σου και μου άνοιξε η όρεξη!!!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  6. Καλή χρονιά Σταυρούλα μου.
    Καλωσόρισες και πάλι στη μπλογκογειτονιά μας.
    Τα ρόδια σου εξαιρετικά, ιδίως οι αργαλιοί.
    Τί έξυπνη ιδέα!
    Πανέμορφη η Μπλου.
    Περιμένουμε και την πάτε της .
    Καλή συνέχεια και φιλάκια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα Ρένα! Η κούκλα σίγουρα θα έχει συνέχεια γιατί την χάρηκα κι εγώ πολύ την όλη διαδικασία της κατασκευής της!!! Καλό βράδυ!!!

      Διαγραφή
  7. ολες οι εκδοχες στα ροδια ειναι πανεμορφες κ μοναδικες...κ η κοπελα σου ηδη εχει την δικη τηες προσωπικοτητα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Σοφία! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!

      Διαγραφή
  8. Σταυρούλα μου δεν ξέρω αν στο ξαναείπα αλλά οι δημιουργίες σου μου αρέσουν πολύ. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαντάζουν ιδιαίτερα και καλαίσθητα και κυρίως πάντα παραπέμπουν στην παράδοση , που προσωπικά είμαι λάτρης. Καλό τριήμερο και καλή Σαρακοστή ! Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Χρυσάνθη μου που σου αρέσουν!! Το ίδιο αρέσουν και οι δικές σου δημιουργίες σε μένα γιατί πάντα ξεχωρίζουν. Είναι ποιοτικές και έχουν γίνει πάντα με φαντασία, ευρηματικότητα και μεράκι!!!! Φιλιά κι από μένα! Καλή Σαρακοστή!!!!

      Διαγραφή
  9. I really like your new decorative designs! it's so beautiful so much and good idea on site.

    หนังไทย

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστός Ανέστη και του χρόνου με υγεία .
    Ελπίζω να περάσατε όμορφα το Πάσχα.
    Πέρνα από το μπλογκ μου να πάρεις κάτι .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή