Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Καλή κι Ευτυχισμένη Χρονιά σας εύχομαι !!!!!!!!!!!

.......Εστω και καθυστερημένα δεχθείτε τις ευχές μου για τον Νέο Χρόνο και συγχωρέστε με που δεν επικοινώνησα μαζί σας τόσο καιρό. Εκτός από τα γνωστά πείσματα και καπρίτσια του blogger, χάλασε και η οθόνη του υπολογιστή μου....έτσι μέχρι να' αποφασίσω ν' αγοράσω άλλη πέρασε ο καιρός χωρίς να το καταλάβω. Μου λείψατε όμως! Πρέπει να τ' ομολογήσω. Δεν ασχλήθηκα πολύ με τις κατασκευές...έφτιαξα αυτό το βότσαλο και τελείωσα το βιβλίο του Θοδωρή Παπαθεοδώρου " Οι Μάνες της άδειας Αγκαλιάς" που είναι η συνέχεια του βιβλίου "Οι Κόρες της Λησμονιάς"....συνεχίζω με το τρίτο βιβλίο που έχει τίτλο "Τα δάκρυα των Αγγέλων" και μου μένει το τέταρτο που λέγεται "Οι Καιροί της Μνήμης". Τι να σας πω......... το τέταρτο βιβλίο είναι αφιερωμένο "Στο λαό μας, που πάντοτε παθαίνει και ποτέ δεν μαθαίνει. Δυστυχώς, ούτε και τώρα........"  Αν αρχίσετε να διαβάζετε δεν θα σταματήσετε. Και τα τέσσερα βιβλία έχουν σαν θέμα τις γυναίκες του εμφυλίου. Περιγράφεται η ιστορία τριών οικογενειων που τα κορίτσια τους για διαφορετικό λόγο το κάθε ένα, βρέθηκαν στα βουνά άλλα οικειοθελώς κι άλλα με το έτσι θέλω κάποιων.Σιγά θα μου πείτε τα έχουμε διαβάσει και ξανα διαβάσει. Ναι αλλά.......
   .........Ο Παπαθεοδώρου  έχει μελετήσει την πρόσφατη Ιστορία μας  ( αυτό φαίνεται από τις τόσο προσεγμένες και ενημερωτικές σημειώσεις  του συγγραφέα, καθώς και από την βιβλιογραφία στο τέλος του βιβλίου). Μελέτησε νοοτροπίες, συμπεριφορές και μικροψυχίες που οδήγησαν τη χώρα μας σε μια απίστευτη καταστροφή, χειρότερη κι απ' αυτήν που άφησαν πίσω τους οι κατακτητές. Εμαθα πολλά από όσα διάβασα. Εμαθα γεγονότα και συμπεριφορές που σε κανένα σχολείο δεν έχουν διδαχθεί κι ούτε θα διδαχτούν ποτέ. Μη σας κουράζω...θ' αναφερθώ μόνο σε ένα σημείο που αφορά τον συγγραφέα . Δεν επήρε το μέρος κανενός, ενώ θα μπορούσε να το κάνει. (αν διαβάστετε το βιβλίο θα καταλάβετε) Δεν έγειρε προς την μία  παράταξη ή την άλλη. Είναι αντικειμενικός κι αυτό τον τιμά!!!! Διαβάστε και τα τέσσερα βιβλία...δεν θα χάσετε τον χρόνο σας!!!!! Σας φιλώ!!!!!!

20 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΙΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!
    ΤΟ ΒΟΤΣΑΛΟ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!
    ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΟΝΟΧΡΩΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!
    ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ!!!!!!
    ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΜΗΛΑΣ ΛΑΠΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ!!!!!!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ , ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ !!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rena Christodoulou
      Καλή Χρονιά Ρένα μου!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Εχω διαβάσει τις "Κόρες του Νερού" και μου άρεσε πολύ....θα ήθελα να διαβάσω και τα άλλα βιβλία της Φιλομήλας Λαπατά!!!!! Φιλιά κι από μένα.....

      Διαγραφή
  2. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!ΤΟ ΒΟΣΤΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!!!!ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Ο ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΡΙΝ ΦΤΙΑΞΩ ΣΠΙΤΑΚΙ ΔΙΑΒΑΖΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙΡΟΣ ΚΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΡΕΝΑ ΚΑΙ Η ΛΑΠΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΙΑ ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nάσια
      Καλή Χρονιά Νάσια!!!!! Η αλήθεια είναι πως η ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων απαιτεί ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση...πολλές φορές οι έγνοιες και τα προβλήματα που μας απασχολούν δεν μας επιτέπουν ν' ασχοληθούμε με το διάβασμα. Εστω και μισή ωρίτσα να αφιερώσουμε καλό θα μας κάνει! Φιλιά κι από μένα!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες για τα βιβλία. Πάντα είναι χρήσιμο να ακούμε κριτικές πριν αγοράσουμε ένα βιβλίο για να μη πέφτουμε σε κακές επιλογές. Επίσης όμορφο και το βότσαλό σου!Καλή χρονιά σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.....ΤΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ????
    Η ΠΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ!!!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο το βότσαλο !!! Καλή Χρονιά και σε σένα, Σταυρούλα, με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marie-Anne
      Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Τις καλύτερες ευχές μου για το 2012!!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλώς τηνα κι' ας άργησε....
    Καλή κι' ευλογημένη χρονιά και σε σένα, Σταυρούλα μου, να χαίρεσαι την οικογένεια σου....
    Μου αρέσει πως σε όλες τις δουλειές σου βάζεις την προσωπική σου σφραγίδα.... Έτσι και στο όμορφο βότσαλο... θα καταλάβαινα πως είναι δικό σου από μακριά!!!!
    Τον Παπαθεοδώρου τον ξέρω και μ' αρέσει πολύ....
    Και με την κριτική σου για τα βιβλία του και για τον ίδιο, συμφωνώ απόλυτα....
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλία
      Σ' ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!!!! Καλώς σε βρήκα...Πολλές, θερμές ευχές για το Νέο Χρόνο!!!!! Φιλιά!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Σταυρουλα μου ''εμεις οι δυο παμε πακετο'''για την βλαβη του υπολαγιστη λεω
    ''οι κορες της λησμονιας'' υπεροχο βιβλιο -οσο εχω διαβασει-
    ακομα δεν το τελειωσα
    το βοτσαλο σου Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρηνη Σ
      Είδες Ρηνιώ μου?????? Πακέτο μα ΤΙ πακέτο!!!!!! Το έφτιαξες τον υπολογιστή σου????? Οταν τελειώσεις τις " Κόρες της Λησμονιάς" θα θέλεις να διαβάσεις και το δεύτερο και το τρίτο ΚΑΙ το τέταρτο βιβλίο!!! Τα ζουζούνια δεν ξέρω αν θα σου το επιτρέψουν....Φιλιά πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  8. Καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά. Το βότσαλό σου πανέμορφο. Όσο για βιβλία, εδώ και λίγο καιρό απέχω. Δεν έχω διάθεση για διάβασμα. Να είσαι καλά. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναστασία
    Να είσαι καλά Αναστασία!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!!! Κάποια στιγμή θα έρθει και η διάθεση. Δεν έχουμε πάντα κέφι για διάβασμα.....Φιλιά κι από μένα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταυρούλα μου, αγαπημένη, καλή χρονιά και σε σένα, να είσαι πάντα γερή και δημιουργική. Τα βιβλία τα έβαλα στη λίστα μου γι ν' αγοραστούν (και να διαβαστούν) προσεχώς. Εγώ τώρα τελευταία το έχω ρίξει στις ιστορικές διατριβές. Διαβάζω ένα βιβλίο για τους Αρβανίτες γιατί είχα μεσάνυχτα από πού κρατάει η σκούφια τους. Άσε που απ' όσα διάβασα υποψιάζομαι ότι κι εγώ μπορεί να είμαι αρβανίτισσα (από το πείσμα μου και το αγύριστο κεφάλι μου χα χα χα). Ααααα...μην ξεχάσεις να επισκεφτείς και το αναβαθμισμένο blog μου. Υπόσχομαι από δω κι εμπρός να είμαι πιο τακτική. Δεν ξέρω μόνον αν θα καταφέρω να εμπεδώσω τα μαθήματα που μου έκαναν. Τούβλοοοοοοοοο.......φιλιά πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ElenArt....
    Καλώς τηνε κι άργησε!!!!!!!!Επιτέλους!!!! Μαύρα μάτια κάναμε για να σε δούμε....ελπίζω να κρατήσεις την υπόσχεσή σου....Φιλιά πολλά κι από μένα Ελένη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή