Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Φλερτάροντας.....με το μπλογκ μου....

....εδώ και πολύ καιρό!!!!
Ερχομαι, ανοίγω, κάνω μια επιθεώρηση ... μένω αναποφάσιστη!!! Θέλω να σας πω πολλά για όσα συνέβησαν σ' αυτό το διάστημα των τεσσάρων μηνών που λείπω από την γειτονιά μας αλλά από που ν' αρχίσω δεν ξέρω. 2 μέρες πριν την πρωτοχρονιά έφυγε η μαμά μου.... Λόγια για την απώλεια δεν υπάρχουν.  Η μαμά ήταν πλήρης ημερών, αφού συμπλήρωσε τα 100 της χρόνια κοντά μου και κοντά στα εγγόνια της, που της παρείχαμε την αγάπη, την φροντίδα και την ζεστασιά που της άξιζε!!!!
Από κει που πια βρίσκεται ας μας στέλνει την ευχή της.....
Σ' αυτό το διάστημα  ήμουν αντιμέτωπη με τις υποχρεώσεις του πένθους... της γραφειοκρατίας....των υποχρεώσεων που ένας θάνατος φέρνει.....
Δειλά-δειλά αρχίζω να βρήσκω τους ρυθμούς μου ξανά.... άρχισα ν' ανακατεύω τα διάφορα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και ξεκίνησα χαλαρά να σχεδιάζω επόμενες κινήσεις.  Ανακάλυψα όμως μια καινούρια αγάπη!!! Το bookfolding!!!! Σίγουρα το ξέρετε όλες!!! Είναι το μόνο που αυτόν τον καιρό θα μπορούσε να μου κρατήσει συντροφιά αφού για να γίνει δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά ένα παλιό βιβλίο, ένα μολύβι κι ένας χάρακας!!!!
Τα παιδιά μου με μαλώνουνε που χαλάω τα βιβλία. Την απάντηση την έχω έτοιμη!!! Δεν τα χαλάω... δεν τα σκίζω... απλά τα διπλώνω και τα σώζω από τον κάδο των σκουπιδιών!!! Τ' ανακυκλώνω από μόνη μου!! Αν θέλετε να τα διαβάσετε ξεδιπλώστε τα!!! Ασε που τα συγκεκριμένα βιβλία δύσκολα θα βρουν αναγνώστη!!!! Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ( που έλεγε και η μαμά μου )... δείτε το αποτέλεσμα!!






........
....... και μια τελευταία τσαχπινιά για να πω και την αμαρτία μου. Διότι αμαρτία εξογολογουμένη ουκ έστι αμαρτία!!! Ή το άλλο... Αμαρτία εξογολογουμένη η μισή συγχωρεμένη..... Αυτό το λουλουδάκι δεν είναι μόνο διπλωμένο, είναι ΚΑΙ κομμένο. Αλλά σας δίνω τον λόγο μου πως το καημένο το βιβλίο άδικα περίμενε αναγνώστη. Νομίζω πως έστω και φύλλο και φτερό μάλλον πιο ευχαριστημένο θα είναι!!!!!
Σας ευχαριστώ που με αντέξατε!!! Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη που με αυτές τις ευχές έπρεπε ν' αρχίσω την ανάρτηση.... Με το καλό να έλθει η άνοιξη γιατί πολύ αργεί φέτος..... κι ελπίζω από εδώ και πέρα να σας βλέπω συχνότερα!!!! Καλό απόγευμα!!! Σας φιλώ!!!!




27 σχόλια:

  1. Ζωή σε σας Σταυρούλα μου,να ζήσετε να τη θυμόσαστε....
    Πολύ όμορφη ενασχόληση διάλεξες σκέφτηκα κι εγώ να το ξεκινήσω αλλά δεν το έκανα τελικά θέλει χρόνο κι έχω πολλά στη μέση ίσως κάποια στιγμή μέχρι τότε θαυμάζω τα δικά σας!!!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου σ' ευχαριστώ πολύ!!!!! Αν έχεις παλιά βιβλία που δεν πρόκειται να διαβάσει κανείς, αντί να πάνε στα σκουπίδια καλύτερα είναι γίνουν όμορφα διακοσμητικά!!!! Λύσε μου όμως την απορία ... είσαι η Ρένα που γράφεις στη σελίδα "Οι πρόγονοί μας" και στους "ερασιτέχνες φωτογράφους"??? Φιλιά και καλό βράδυ!!!!

      Διαγραφή
  2. Σταυρουλίνι μου, Αληθώς Ανέστη ο Κύριος και χρόνια πολλά και σε σένα. Για τη μανούλα σου και τον άντρα μου τα έχουμε ξαναπεί.....ας είναι αναπαυμένοι σε καλό τόπο εκεί που βρίσκονται. Τα έργα σου εξαιρετικά. χαρά στην υπομονή σου. Μου έμοιασες μου φαίνεται....χα χα χα. Κι εγώ, κατά σύμπτωση ασχολήθηκα με χαρτιά....Μόλις τα τελειώσω θα κάνω ανάρτηση. Φιλάκια πολλά...να έχεις πάντα υγεία εσύ και τα καμάρια σου.....η ζωή συνεχίζεται και θέλει δύναμη κι αγώνα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεία Λένα καλώς σας βρήσκω!!!!!! Χρόνια Πολλά!!!! Θα περιμένω με αγωνία τα καινούργια σου έργα... Μας έχεις λείψει πολύ!!!!! Υγεία και σε σένα εύχομαι!!! Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!!! Φιλιά κι από μένα!!!

      Διαγραφή
  3. Συλληπτήρια Σταυρουλα μου ..Ζωή σε σας....
    θέλει το χρόνο του ....καλα κάνεις και δημιουργιες
    σε κάνει να ξεχνάς λιγάκι ....πολυ ομορφοι
    οι δημιουργιες ....πολλα φιλιά και δύναμη !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη μου πολύ σ' ευχαριστώ!!!! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Να έχεις ένα καλό βράδυ!!!!! Φιλιά πολλά!!!!

      Διαγραφή
  4. Σταυρούλα μου σε καταλαβαίνω , γιατί κι εγώ φροντίζω τη μητέρα μου που είναι 85 χρονών και με αρκετά προβλήματα υγείας!
    Κάνατε το καθήκον σας όπως πρέπει βέβαια να κάνουμε όλοι μας!
    Να είστε γεροί να φτάσετε τα χρόνια της!!
    Η καινούργια σου τεχνική , πολύ ενδιαφέρουσα και υπομονετική!!!!
    Να είσαι καλά!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είσαι γερή Ρένα μου και να έχεις την ευχή της!! Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!! Μέχρι ν' αποκτήσω τη δική μου γωνίτσα στο δωμάτιο της μαμάς που τώρα είναι άδειο... θ' ασχολούμαι με αυτή την τεχνική που δεν χρειάζεται πολλά υλικά. Μετά ελπίζω να είμαι καλά και να ξεκινήσω με νέες ιδέες!!! Καλή σου νύχτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταυρούλα μου, να έχετε υγεία να την θυμόσαστε πάντα με αγάπη, την μανούλα σου!
    'Εχω ξαναδεί αυτή την τεχνική με το δίπλωμα των βιβλίων, χρειάζεται πολύ υπομονή και ακρίβεια στο τσάκισμα!!!!!
    Πολύ όμορφα αυτά που έφτιαξες, όπως και το λουλούδι!!
    Με το καλό να φτιάξεις την γωνίτσα σου και να μας δείχνεις τα όμορφα έργα σου!!!
    Φιλάκια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ πολύ Μαριάννα μου!!! Τυχαία κι εγώ την ανακάλυψα.... ταιριάζει πολύ στην ψυχολογία μου αυτό το διάστημα!!! Οσο για την γωνίτσα μου είναι ακόμα στην διαδικασία του βαψήματος και της διαμόρφωσης!!!! Καλή σου νύχτα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Zωή σε σας! Πολύ ωραία τεχνική,μπράβο ! καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζωή σε σας, να ζήσετε να τη θυμόσαστε!!!
    Το bookfolding είναι πανέμορφο!!!! Μπράβο!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Στέλλα!!!! Ναι είναι όμορφο και φτηνό αφού γίνεται με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι!!! Καλή σου νύχτα!!!!

      Διαγραφή
  10. Να ζήσετε να την θυμάστε!!!!!!!!
    Σταυρούλα μου αυτό με το 50 νούμερο πως το έκανες!!!!!!!!Είναι φανταστικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Τα άλλα τα εχω θαυμ΄σει στο φέις...χαχαχα το φατσοβιβλίο...αυτό και αν θέλει κόψιμο....και δίπλωμα...χαχαχαχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφη μου το 50 γίνεται με πατρόν γιατί θέλει μέτρημα. Υπάρχουν δυο-τρεις τρόποι για να κάνεις πατρόν αλλά εγώ είμαι αρχάρια και δεν ξέρω. Βρίσκεις όμως στο you tube....αν πληκτρολογήσεις bookfolding art.....Καλή σου νύχτα!!

      Διαγραφή
  11. ειναι τοσο εκπληκτικα, τοσο ομορφα.. αυτο το αναγλυφο i love you με ελιωσε.. γλυπτικη με τις σελιδες ενος βιβλιου, μα τι λες τωρα, ουτε να το σκεφτεσαι πως χαλας τα βιβλια, ισα ισα ομορφιες φτιαχνεις

    καλο σ/κ σταυρουλα μου - φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα!! Στέλλα τι έκπληξη!!! Εγώ γιατί νόμιζα πως είχες εγκαταλείψει το μπλογκ σου???? Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κι επίσης σ' ευχαριστώ που ήρθες εδώ κι ανακάλυψα πως δεν σταμάτησες να γράφεις.....Καλή σου νύχτα ... φιλιά κι από μένα!!!!

      Διαγραφή
  12. Σταυρούλα μου, άσχετα αν ένας άνθρωπος φεύγει πλήρης ημερών ή όχι, δεν παύει να είναι ένας δικός σου άνθρωπος που φεύγει.... η θλίψη είναι ίδια...Να την θυμάσαι πάντα με αγάπη.
    Η νέα σου ενασχόληση είναι θαυμάσια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ελένη μου!!! Ετσι είναι όπως τα λες.....Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  13. Υπέροχο το bookfolding !!! Εργα τέχνης οι δημιουργίες σου, Σταυρούλα!! Είναι και λίαν αγχολυτική απασχόληση !!
    Καλό μήνα, χαρούμενη Πρωτομαγιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pepi....Πέπη κάποιοι μου λένε "μα δεν βαριέσαι να διπλώνεις επί ώρες εκατοντάδες σελίδες???"...Οχι!! Οπως λες κι εσύ είναι πολύ χαλαρωτικό!!! Καλό σου βράδυ!!!

      Διαγραφή
  14. Σταυρούλα να είστε όλοι καλά να την θυμάστε και να σας σκεπάζει πάντα η ευχή της.
    Μια απώλεια ειναι πάντα δύσκολη και άσε τον χρόνο να απαλύνει τον πόνο .
    Υπέροχη η απασχόληση σου. Κάπου υπάρχουν σίγουρα κάποια βιβλία που σκονίζονται αδικα .....καιρός να βγούν στην επιφάνεια με αλλη μορφή.
    Καλη πρωτομαγιά και καλό μήνα.
    φιλιά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. RedHat...Καλό μήνα σου εύχομαι κι εγώ και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Καλή σου νύχτα!!!

      Διαγραφή
  15. Σταυρούλα μου να είστε καλά και να την θυμόσαστε την μανούλα σου!
    Για τις δημιουργίες σου θα πω πως ειναι υπέροχες μπράβο !!!φαινεται τόσο δύσκολο να γίνει ...δεν το έχω προσπαθήσει αλλα τα έχω δει στο πιντερεστ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. i really likes your blog and You have shared the whole concept really well. and Very beautifully soulful read! thanks for sharing.

    ตารางคะแนนพรีเมียร์ลีก

    ΑπάντησηΔιαγραφή