Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Το νοικοκύρεμα μιας καρδιάς αλήτισσας και γυριστρούλας.....

.........που κατέληξε σε χαρέμι.......

Είχα μια καρδιά (ζυμαρένια) φτιαγμένη εδώ και χρόνια που συνέχεια σκεπτόμουν πως έπρεπε να της βρω μία στέγη, διότι η εν λόγω καρδιά ήταν πολύ αλήτισσα με όλη τη σημασία της λέξης!!!! Τριγύριζε από δω κι από κει. Πότε επάνω στο τραπέζι, πότε στην βιβλιοθήκη, πότε στο ράφι. Αν είναι να μου μείνει γεροντοκόρη σκέφτηκα τουλάχιστον ας έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, που λέει ο λόγος!! 
  Ηθελα να την βάλω σ' ένα shadowbox. Ξέρετε αυτές τις ξύλινες κορνίζες που έχουν βάθος. Δεν βρήκα την κατάλληλη. Μετά σκέφτηκα μια κορνίζα shabbychic....Μμμμμ δεν έχω ξαναφτιάξει και την απέρρηψα. Βρήκα μια ξύλινη κορνίζα κι αποφάσισα να την αξιοποιήσω με τον πιο απλό τρόπο....Μετά άλλαξα γνώμη. Επέλλεξα το αλουμινόχαρτο που το έχω ξανακάνει.......Μάααααλιστα....και τι κατάφερα?????? Την καρδιά μου την γυριστρούλα την αλήτισσα την κατάντησα σκλάβα σε χαρέμι. Μέσα στ' ασήμια και τα χρυσάφια!!!!!!!Μέσα στην χλιδή έτοιμη ν' αρχίσει να λικνίζεται στο χορό της κοιλιάς!!!!!! Βιάστηκα και να την κολλήσω με κόλλα που κολλά καλά!!!! Που να τολμήσω να την ξεκολλήσω, φοβάμαι μη γίνει η καρδούλα μου κομμάτια. Την αφήνω λοιπόν στ' ασημένιο της κλουβί και λίγο-λίγο θα το συνηθίσω.........αυτή δεν ξέρω πως θ' απαλλαγεί από τα δεσμά της......

19 σχόλια:

  1. Σταυρούλα μου μ αρέσει πάρα πάρα πολύ!!!!Πριγκήπησα την έκανες!!!Μου αρεσαν πολύ τ ανάγλυφα που έχει πάνω της,και γενικά όλος ο συνδιασμός.Μπράβο σου Σταυρούλα πολλά φιλάκια!"!!!ΥΓ για να μην το ξεχάσω τα μελάνια που λέγαμε τα εχει το PACO ART CENTER.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χανούμισσα την λέω εγώ πριγκήπισσα εσύ...τελικά ο καθένας έχει την δική του άποψη...Χαίρομαι που σ' αρέσει Νάσια!!!! Περιμένω να μας δείξεις τι έφτιαξες με τα μελάνια......Καλό ξημέρωμα!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά σου εύχομαι Σταυρούλα με υγεια!!!!!!!!!!
    το καδράκι σου ειναι πολύ όμορφο,μια χαρα η θεση που εβαλες την καρδούλα γυριστρούλα αστην εκει της πάνε τα στολίδια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Ντέμι μου!!!!!! Επρεπε να της σφίξω λίγο τα λουριά γιατί είχαν πάρει τα μυαλά της αέρα!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Με τον καλύτερο τρόπο την αποκατέστησες την Γυριστρούλα!... την καλύτερη τύχη είχε τελικά!...
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρυσούλα είχα ένα μικρό αγχος για την αποκατάστασή της....Ευτυχώς δεν θα μείνει στο ράφι!!!!!! Καλό ξημέρωμα!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ήταν ήδη πολύ όμορφη η καρδούλα, την έβαλες και σε ένα ωραιότατο φόντο, δεν νομίζω να έχει παράπονο!!!
    Καλή Κυριακή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Marie-Anne, αυτό της έλειπε να έχει και παράπονο με τόσα ασήμια και χρυσάφια!!!!!! Καλό ξημέρωμα και Καλή Κυριακή!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΗΜΙΑ!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!!ΦΙΛΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα fotolabida!!!!!! Αν καμαρώνει τόσο το καλύτερο!!!! Να μην έχω τύψεις που την περιόρισα.....Καλή Κυριακή και σε σένα!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Καιρός ήταν να νοικοκυρευτεί η καρδιά σου....Αρκετά αλήτεψε και σίγουρα το ευχαριστήθηκε. Μακάρι να είχαμε "αλητέψει"κι εμείς όσο εκείνη....μόνο που βιαστήκαμε να "κορνιζωθούμε" για να μη μείνουμε στο ράφι (της βιβλιοθήκης καλέ....). Σταυρουλίνιιιιιι...ήθελα να είμαι η "γυριστρούλα" σου...χα χα χα. Πανέμορφο το σύνολο, μπράβο και σε φιλώ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Θεία Λένα!!!!!!!! Αυτό το "κορνίζομα" για μένα προσωπικά κρατάει πολύ κι έχω αρχίσει να μην το αντέχω....άντε να δούμε πότε θα σπάσω τα δεσμά!!!!!!! Σ' ευχαριστώ Ελένη μου που περνάς και λέμε τις καλημέρες μας και τ' αστειάκια μας!!!!! Καλή Κυριακή σου εύχομαι!!!!!!!

      Διαγραφή
  7. Ευαίσθητη καρδιά μέσα σε χαρέμι !!! Ονειρικό και θέμα για ταινία ...
    Να την προστατεύεις την καρδούλα σου, όσο μπορείς, αλλά όχι τόσο, ώστε να μην έχει οξυγόνο ! Αλλά τί λέω, σε αλήτισσα καρδιά μιλάω, οπότε ξέρεις εσύ τί θα κάνεις !
    Το χαρέμι πάντως πολύ μου άρεσε !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Fotini...έτσι κι αλλιώς την χρειάζεται την προστασία η γυριστρούλα γιατί έχει μια βαλβίδα μρταλλική που πρέπει να την προσέχω...( για την δική μου λέω)...γι' αυτό την έχω λίγο μαντρωμένη. Εεεε!! που και που την αφήνω να κάνει και καμιά αταξία!!!! Εσύ ετοίμασε το σενάριο για την ταινία!!!!!!!! Καλό απόγευμα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι υποχρεωτικό να είναι δυστυχισμένη σε τέτοιο φανταστικό παλάτι..... Πού ξέρεις, μπορεί να κουράστηκε να γυρίζει από δω κι' από κει και να θέλει να "καταλαγιάσει" που λένε!!!
    Εξαιρετική δημιουργία Σταυρούλα μου!!!
    Φιλάκια και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλία μου έχεις δίκιο!!! Ετσι γίνεται με τις γυριστρούλες...κάποια στιγμή βρίσκουν το λιμάνι τους και αράζουν!!!!!!! Καλή εβδομάδα και καλό απόγευμα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρεται!
      Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.
      Για να βάλουμε φύλλα χρυσού πάνω σε καμβά, με τι υλικό τα κολλάμε; Ατλακολ ή κάτι άλλο;
      Έχω και άλλη μια απορία.
      Η πάστα διαμόρφωσης που βάζουμε σε καμβάδες για να κάνουμε ανάγλυφα σχέδια, είναι αυτό που λέγεται gesso;
      Θα εκτιμούσα πάρα πολύ να μου απαντήσετε!
      Σας ευχαριστώ πολύ!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. lianaki καλησπέρα! Συγνώμη που δεν απάντησα εγκαίρως αλλά μόλις πριν λίγο είδα το σχόλιό σου. Για τα φύλλα χρυσού δεν μπορώ να σου δώσω πληροφορίες γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.Νομίζω πως υπάρχει ειδική κόλλα.Μάλλον η ατλακόλ είναι ακατάλληλη. Το γκέσο είναι τελείως διαφορετικό υλικό από την πάστα διαμόρφωσης. Δεν νομίζω πως μπορείς με αυτό να κάνεις ανάγλυφα. Συνήθως το χρησιμοποιούν σαν βάση παιρνώντας με αυτό τον καμβά πριν αρχίσουν να βάζουν χρώμα...Μακάρι να μπορούσα να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες...καλό βράδυ!!!!!

      Διαγραφή
  11. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!
    Βρήκα τελικά ότι η κόλλα mixion είναι για τα φύλλα χρυσού.
    Καλό βράδυ και καλή συνέχεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή