Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πρώτη προσπάθεια με αλουμινόχαρτο.....πάνω σ΄ένα καπάκι από βάζο μαρμελάδας...

 Οχι δεν αναποδογύρησα κατα λάθος το μπουκάλι με την κέτσαπ. Αλήθεια σας λέω!! ...και που να δείτε ένα άλλο που έφτιαξα. Δεν το δείχνω γιατί θα πέσει πολύ γέλιο. Εκανα ότι μπορούσα. Εκεί που τα θαλάσσωσα εντελώς ήταν στο χρώμα. Εβαλα μπλε, πράσινο, κίτρινο...ένα μαύρο χάλι μου έβγαινε. Τελικά έβαλα κόκκινο μελάνι. Θα του βάλω μαγνήτη από πίσω και θα το μοστράρω στο ψυγείο. Ελπίζω η επόμενη προσπάθεια να είναι καλύτερη.....επιείκεια παρακαλώ.....

24 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τι λες εσύ αλλά εμένα μου άρεσε πολύ σαν κατασκευή και σαν ιδέα!!!!!!Αλλά καλή μου Σταυρούλα βάλε και μερικές οδηγίες πως το έκανες για τις φτωχούλες της παρέας!!!από κάτω έβαλες το αγαπημένο σου ζυμαράκι ή σιλικόνη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stayroyla εγω το βλεπω πολυ ομορφοπ και ιδιαιτερο!!!! Δυστυχως δεν μπορω να το μεγενθυνω...αλλα οσο μπορω να δω ...ειναι σουπερ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι ομορφο και ταχρωματα ωραια αν θα θελα και γω οδηγιεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αποτελεσμα ειναι υπεροχο πραγματικα και τα χρωματα εχουν μπευρδευτει με καταπληκτικα ομοιομορφο τροπο.
    Θα συμφωνησω με την Χρυσανθη για τις οδηγιες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ...ΚΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑΑΑΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρυσάνθη μου δεν υπάρχουν φτωχούλες στην μπλογκοπαρεούλα μας. Η μία είναι πιο πλούσια από την άλλη σε εμπειρίες , γνώσεις , ικανότητες και ταλέντο!! Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι ανάμεσά σας ! Εξ' άλλου από σας ήρθε η έμπνευση για δοκιμή. Από τον καταπληκτικό άγγελο της....Μαρίας?? Ωχ!!! νάτο το αλτσχάιμερ.....διορθώστε με αν κάνω λάθος.
    Οσο για τις οδηγίες δεν έχω πρόβλημα θα σας πω ότι θέλετε. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό πως θ' άρεσε το καπάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. misirlou
    Σ' ευχαριστώ πολύ!! Εχεις πάντα έναν καλό λόγο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα τι λες τώρα... Είναι υπέροχο!!!!! Μου αρέσει πάρα πολύ!! Είναι το εσωτερικό του καπακιού και τα χρώματα είναι χρυσό και κόκκινο;; Είναι πολύ ιδιαίτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζητώ συγγνώμη για την διακοπή, αλλά από την ώρα που απάντησα στην misirlou δεν μπόρεσα να κάνω άλλο σχόλιο.Είχε κολλήσει η σελίδα. Μόλις τώρα κατάφερα να ξαναμπω.
    Με λίγα λόγια λοιπόν θα σας πω, πως έφτιαξα ένα κορδόνι αρκετά χοντρό με αλουμινόχαρτο του έδωσα σχήμα με τα δάκτυλα και τις σπείρες τις έκανα με σύρμα που χρησιμοποιώ για τα κοσμήματα. Τα κόλλησα με ατλακόλ γύρω-γύρω και στο κέντρο από το καπακι και πέρασα επίσης όλη την επιφάνεια με την ίδια κόλλα. Εστρωσα από πάνω ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το πίεσα με τα δάχτυλα να πάρει το σχήμα που είχα δώσει στις φόρμες μου. Αφού στέγνωσε και κόλλησε καλά...άρχισα να βάζω χρώματα και ν' αφαιρώ με πανάκι το χρώμα στα ψηλότερα σημεία. Δηλαδή εκεί που φαίνεται το χρυσό.
    Δεν ξέρω αν σας έδωσα να καταλάβετε...ίσως έπρεπε να είχα βγάλει φωτό βήμα-βήμα, αλλά δεν ήξερα αν θα πετύχαινε....Την επόμενη φορά θα το επιχειρήσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Konstantina
    Ναι είναι το εσωτερικό του καπακιού και τα τελικά χρώματα είναι χρυσό ακρυλικό και κόκκινο μελάνι αυτό που χρησιμοποιούν για σφραγίδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ArtAtHome, neli, Maria ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταυρουλινι μου ολο νεες ομορφες κατασκευες!!!!!
    πολυ ομορφο ειναι μπραβο μπραβο μπραβο
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nυχτοπούλι μου τι κάνεις????? Σ' ευχαριστώ πολύ!!! Θα τα πούμε on line που λέει κι ένας φίλος μας!!!! Φιλάκια κι από μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλά μου αρέσει πολύ!!! Εχει κάτι το αριστοκρατικό και φινετσάτο και ταυτόχρονα σε κερδίζει με την ζεστασιά του!!!! Τα πήγες τέλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας είχα παι κάποτε αυτή τη τεχνική με αλουμινόχαρτο και κερί απο κάτω για σχέδια.Μπορείς να κάνεις την ίδια τεχνική επάνω σε γυάλινα βάζα που πρώτα με κερί λιωμένο θα κάνεις σχήματα.Μετά βάζεις κόλλα, κολλάς επάνω το αλουμινόχαρτο ζαρώνοντας το, εν συνεχεία το σκεπάζεις με ..χρώμα για παπούτσια.. ναι ..για παπούτσια.Το αφήνεις λίγο και μετά με ένα μάλλινο πανί αφαιρείς το χρώμα.Όπου υπάρχει ζάρα θα μείνει χρώμα.Γίνεται υπέροχο και σε κουτιά πλαστικά για μπιζουτιέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αχτίδα .. ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η τεχνική με το κερί! Σ' ευχαριστώ πολύ. Για το βερνίκι παπουτσιών το έχω ακούσει και φαντάζομαι πως πρόκειται για το παλιό βερνίκι που χρησιμοποιούσαμε στο στρογγυλό κουτάκι της camel....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σταυρουλα μου μιας και με εκανες φιλη σου ...χιχιχι... καλο και δημιουργικο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ....Αχ Ειρήνη μου!!!! Αργησα αλλά τα κατάφερα!!!!! Ευχαριστώ κι αντεύχομαι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πάντως αν δεν έλεγες τι είναι, εγώ θα το έβλεπα σαν κουμπί εποχής (δεν μπορούσα να καταλάβω το μέγεθος)και μάλιστα σπανιότατο vintage κομμάτι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γειά σου Σταυρούλα με τις υπέροχες δημιουργίες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Family Art Τελικά ο κάθε ένας έχει την δική του ξεχωριστή "ματιά" Εχεις δίκιο για το μέγεθος. Ισως πρέπει να βάζουμε κάτι δίπλα για να γίνεται η σύγκριση...Σ' ευχαριστώ πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. vickym Γεια σου!! Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική και θα ήθελα να ρωτήσω (Συγνώμη για την ασχετοσύνη!), πώς ακριβώς το χρωματίζουμε. Βλέπω σε άλλα σαιτ ότι χρησιμοποιούν σινική μελάνη, και η αλήθεια είναι ότι με τρομάζει λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή